ελληνικά   english
Αγαπημένες Επιχείρησεις: 0 Καταχωρήσεις
 
     
     
   
    

 

Γάμος - Γενικές Πληροφορίες Παράδοση, Ήθη, Έθιμα Οργάνωση του Γάμου Η Νύφη Ο Γαμπρός Συμπρωταγωνιστές Δεξίωση του Γάμου Γαμήλιο Ταξίδι Εκκλησίες Το νέο μας Σπίτι
 

 

 

 

 

 

 

     Χανια. Λίγα λόγια για το Νομό Χανίων
 

Το όνομα περιέχει Η διεύθυνση περιέχει Δήμος
   
 
 

Λίγα λόγια για το Νομό Χανίων

Χωρίζεται σε 7 δήμους και 25 δημοτικές ενότητες. Η βόρεια περιοχή του Νομού καταλήγει σε 3 χερσονήσους και διαθέτει πολλές φιλόξενες θάλασσες ενώ η Νότια, κυρίως προς την πλευρά του Λιβυκού πελάγους, παρουσιάζει την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια. Ο νομός περιβάλλεται από θάλασσα βόρεια, δυτικά και νότια.

Η πόλη των Χανίων είναι κτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας, μια ισχυρή και εμπορική πόλη κυρίως στα μετα-Μινωϊκά χρόνια. Τα Χανιά το 69 π.Χ κατακτήθηκαν από τους Ρωμαίους και το 325 μ.Χ πέρασαν στα χέρια των βυζαντινών. Το 823 μ.Χ κατακτήθηκαν από τους Άραβες και το 1204 ξεκινά η Ενετοκρατία κατά τη διάρκεια της οποίας η πόλη των Χανίων γνώρισε μεγάλη εμπορική, οικονομική και πνευματική ακμή με αποτέλεσμα να ονομαστεί “Βενετία της Ανατολής”. Το 1645 οι Τούρκοι θα καταλάβουν τα Χανιά μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου 1913 όπου η Κρήτη θα ενοθεί με την Ελλάδα.

Ο επισκέπτης στον νομό Χανίων μπορεί να απολαύσει καταρχήν την πόλη των Χανίων μια πόλη που συνδυάζει το καινούργιο και μοντέρνο με το παλιό. Η Παλιά Πόλη και το Παλιό Λιμάνι με εμφανείς τις ενετικές επιρροές αποτελούν το σήμα κατατεθέν της πόλης. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης η Δημοτική Αγορά. ο Δημοτικός Κήπος, το Ναυτικό Μουσείο, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Τοποθεσίες που επιβάλλεται να επισκεφθεί κάποιος αποτελούν οι Τάφοι του Βενιζέλου στο Ακρωτήρι απ’ όπου μπορεί να απολαύσει σε πανοραμική θέα ολόκληρη την πόλη των Χανίων, το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στις Μουρνιές, το Φαράγγι της Σαμαριάς, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο της Ευρώπης και το Φραγκοκάστελο στο νότιο-ανατολικό άκρο της επαρχίας των Σφακίων. Η αρχαία πόλη Φαλάσσαρνα, τα Άπτερα, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Δυτικής Κρήτης, τα Μοναστήρια της Χρυσοπηγής, της Αγίας Τριάδας, των Τσαγκαρόλων και του Γουβερνέτου και η Λίμνη του Κουρνά στο ανατολικό τμήμα του Νομού, αποτελούν περιοχές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τέλος το Φοινικόδασος της Μονής Πρέβελης, τα ιστορικά Σφακιά, η Παλαιόχωρα, η Ελαφόνησος και τα ονειρικά νησάκια Γαύδος και Γαυδοπούλα σκιαγραφούν μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας.

Δείτε Πληροφορίες για τους Δήμους του Νομού Χανίων >>

 
   

 

 
Αξεσουάρ, Κοσμήματα, Βέρες  
 
Γραφεία Οργάνωσης Γάμων  
 
Αξεσουάρ, Κοσμήματα, Βέρες  
 
Στολισμός Εκκλησίας  
 
Η Ανθοδέσμη  
 
Προσκλητήρια, Ευχαριστήρια Γάμου  
 
Αναγγελία  
 
Οικογενειακή Μερίδα  

 

  Επιστροφή στην Κορυφή  
 
       

Οδηγίες χρήσης του iChania
Πληροφορίες για τον Επαγγελματία
Τρόποι Προβολής της Επιχείρησης Σας
Επικοινωνία με iChania
Καταχωρηθείτε - Διόρθωση Καταχώρησης
Πηγές

 
Λίγα λόγια για το Νομό Χανίων
Πληροφορίες για τους Δήμους
Χάρτης των Χανίων
Καιρός στα Χανιά
Φωτογραφίες στα Χανιά


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
κατασκευή, φιλοξενία, domains
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ προβολή, marketing, συμβουλευτική
ΜΜΕ εκδόσεις, ραδιόφωνο
ΓΡΑΦΙΚΑ λογότυπα, κάρτες, έντυπα
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ - SERVICE σε υλικά Η/Υ και λογισμικό
  
 

 

 

 

Το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες του chania-citizen-guide.gr διατίθεται στους επισκέπτες του αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή χωρίς επεξεργασία, χωρίς την γραπτή άδεια των εκδοτών.

Α. Παπανδρέου 53, 73100 Χανιά - Κρήτη
Τηλ.: 28210 40690, Κινητό: 6944853876
E-mail: info@gxg.gr Web Site:
www.gxg.gr