ελληνικά   english
Αγαπημένες Επιχείρησεις: 0 Καταχωρήσεις
 
     
     
   
    

 

Γάμος - Γενικές Πληροφορίες Παράδοση, Ήθη, Έθιμα Οργάνωση του Γάμου Η Νύφη Ο Γαμπρός Συμπρωταγωνιστές Δεξίωση του Γάμου Γαμήλιο Ταξίδι Εκκλησίες Το νέο μας Σπίτι
 

 

 

 

 

 

 

     Κίσσαμος - Δημοτική ενότητα Κισσάμου - Δήμος Κισάμου
 

Το όνομα περιέχει Η διεύθυνση περιέχει Δήμος
   
 
 

 
Γενικές Πληροφορίες της Δημοτικής Ενότητας Κισσάμου

Η Δημοτική ενότητα Κισσάμου βρίσκεται στα βόρεια και δυτικά του νομού Χανίων. Πρόκειται για μια παραθαλάσσια περιοχεί η οποία, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, έχει συνολικά 7.463 κατοίκους και έκταση 149.034 στρέμματα. Η Δ. ενότητα περιλαμβάνει 9 δημοτικά διαμερίσματα: Κισάμου, Γραμβούσας, Καλαθενών, Καλλεργιανών, Κουκουναράς, Λουσακιών, Πλατάνου, Πολυρρηνίας, και Σηρικαρίου. Η Κίσσαμος είναι μια όμορφη περιοχή που βρίσκεται βορειοδυτικά του νομού Χανίων κι όπως όλη η Κρήτη, έχει μακρόχρονη ιστορία, σφραγισμένη με θρύλους και παραδόσεις. Είναι περιοχή πλουσιότατη, παράγει σχεδόν όλα τα προϊόντα, με εξέχουσα Θέση το ελαιόλαδο, εκλεκτό οίνο, πρώιμα και υπαίθρια κηπευτικά, κάστανα, κτηνοτροφικά προϊόντα. Προσφέρει γαλήνη και ηρεμία, καθώς είναι μια φιλόξενη τουριστική περιοχή που παρέχει ότι χρειάζεται ένας επισκέπτης στις διακοπές του. Οι επισκέπτες της Δημοτικής ενότητας μπορούν να φιλοξενηθούν στα καθαρά καταλύματα της περιοχής και να γευτούν Κρητικές συνταγές, Κισσαμίτικο ψάρι, Γραμβουσιανό κρέας, μέλι και ντόπιο κρασί στα εστιατόρια και τις ταβέρνες της. Επίσης, μπορούν να αγοράσουν ξυλόγλυπτα και κεραμικά και να διασκεδάσουν στην Κίσσαμο ή το Καστέλι, η οποία αλλάζει, βελτιώνεται και αποκτά σύγχρονες υποδομές. Πιο συγκεκριμένα, το Καστέλι έχει τράπεζες, ταχυδρομείο, ΟΤΕ, Κέντρο Υγείας, σταθμό λεωφορείων και προσφέρεται για κάθε είδους αγορές, καθώς και για υπέροχες νυκτερινές στιγμές. Επίσης, το λιμάνι του συνδέει την Κρήτη με τα Κύθηρα, την Καλαμάτα, το Γύθειο και τον Πειραιά. Είναι χτισμένο πάνω στα ερείπια ομηρικής πόλης και γι' αυτό είναι διάσπαρτο από αρχαιολογικά ευρήματα, όπως τα περίφημα ψηφιδωτά δάπεδα στην αυλή του Κέντρου Υγείας Κισσάμου, ενώ σώζονται λουτρά, νεκροταφείο και υδραγωγείο, από τη ρωμαϊκή εποχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα ευρήματα αυτά, μαζί με άλλα της ευρύτερης περιοχής, εκτίθενται στο Μουσείο Κισσάμου που στεγάζεται στο διατηρητέο Ενετικό διοικητήριο.

Επαγγελματίες της Δημοτικής Ενότητας Κισσάμου

Δείτε

Γεωγραφία


Φωτογραφίες

Δείτε

Πανοραμικές Φωτογραφίες

Δείτε

Video

Δείτε

Ιστορία

Ωστόσο, στον επισκέπτη δίνουν ευκαιρίες για ταξίδια στην Ιστορία και οι αρχαίες πόλεις Πολυρρήνια, Φαλάσσαρνα, Μήθυμνα και Ρόκκα γύρω από το Καστέλι. Στην Πολυρρήνια σώζεται σήμερα μέρος από τα τείχη της, λαξευτά σπίτια και τάφοι καθώς επίσης και ναός με πελώριο βωμό, ερείπια ρωμαϊκών χρόνων και μεγαλόπρεπο υδραγωγείο, έργο του Αδριανού, ενώ στα Φαλάσσαρνα σώζονται θεμέλια σπιτιών, μέρος της ακρόπολης, πέτρινος θρόνος και τμήμα του αρχαίου λιμανιού. Ξεκινώντας κανείς από την Κίσσαμο αξίζει να περάσει από το μεσαιωνικό χωριό Καλυβιανή, από του "Μαρή το πηγάδι" και τον "Τερσανά". Επίσης, να ανηφορίσει για την Αγία Ειρήνη και να κατέβει στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου και του Τηγανιού, αλλά και να περιηγηθεί στο νησάκι Γραμβούσα, που αποτέλεσε ορμητήριο πειρατών, έπαιξε σημαντικό ρόλο επί Τουρκοκρατίας και οι Ενετοί έχτισαν το 1584, ένα επιβλητικό κάστρο. Τέλος, η περιοχή έχει πολλά μέρη που κάποιος μπορεί να επισκεφθεί και να θαυμάσει την φυσική ομορφιά της, αλλά και να απολαύσει το μπάνιο του, όπως στον Μαύρο Μόλο, το Τελωνείο , τα Λιβάδια, τις ακτές του Πλατάνου, του Σφηναρίου και των Βιγγλιών. Για εκείνους που αγαπούν την πεζοπορία, τα πανέμορφα φαράγγια του Σηρικαρίου, της Ρόκκας και των Τοπολίων με την επιβλητική σπηλιά της Αγίας Σοφίας, προσφέρουν μοναδικές στιγμές ηρεμίας και επαφής με το φυσικό περιβάλλον. Στην Κίσαμο: Τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Κισάμου, ευρήματα από τους ρωμαϊκούς χρόνους, δείγματα της ενετοκρατίας, όπως διασωθέντα τμήματα του ενετικού φρουρίου, το παλαιό ενετικό διοικητήριο, η Βρύση του Μαρή, οι εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη Ντάμιαλη που είναι κτισμένη σε σπήλαιο και του Αγίου Σπυρίδωνος, τις καθαρές παραλίες. Στη Γραμβούσα: Το μοναδικής ομορφιάς ακρωτήρι της Γραμβούσας, με τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου και το ενετικό φρούριο στο νησί της Γραμβούσας, επίσης το Μοναστήρι της Παναγίας στην Τύλιφο (15ου αιώνα). Στην Πολυρρήνια: Το κάστρο και την αρχαία πόλη της Πολυρρηνίας με το ναό της Αρτέμιδος, την εκκλησία των Αγίων Πατέρων. Στο Σηρικάρι: Το φαράγγι του Σηρικαρίου που ξεκινάει από το καστανόδασος στα Μαρουλιανά και καταλήγει στην Πολυρρήνια, με μήκος περίπου 20 χλμ., τους ναούς των Αγίων Αποστόλων (15ου αιώνα) και της Παναγίας. Στις Λουσακιές: Το φαράγγι της Μαγγανίστρας, ξεκινά νότια των Λουσακιών και καταλήγει στην άλλοτε κατοικημένη συνοικία των Πατεριανών, με μήκος περίπου 5 χλμ., τους ναούς του Αγίου Πολυκάρπου (11ου αιώνα), της Παναγίας στα Ζαχαριανά (13ου αιώνα) και της Αγίας Βαρβάρας (σπήλαιο). Στις Καλάθενες: Τη Ροτόντα, αξιόλογο δείγμα της ενετικής αρχιτεκτονικής (17ου αιώνα). Στην Κουκουνάρα: Το ναό του Αγίου Γεωργίου (14ου αιώνα). Στον Πλάτανο: Τη συνοικία Καβούσι με τα ενετικά κτίσματα και την εκκλησία του Άϊ Κυρ Γιάννη (13ου & 14ου αιώνα), το ναό του Αγίου Φωτίου (σπήλαιο) και τους ελαιώνες στον κάμπο Πλατάνου. Αξέχαστη εμπειρία θα αποτελούσε μια βουτιά στην πεντακάθαρη θάλασσα των Φαλασσάρνων, όπου το ηλιοβασίλεμα μαγεύει ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Μουσεία

Μη διαθέσιμο

Αξιοθέατα

Δείτε 2η Σελίδα >>


 
   

 

 
Αξεσουάρ, Κοσμήματα, Βέρες  
 
Γραφεία Οργάνωσης Γάμων  
 
Αξεσουάρ, Κοσμήματα, Βέρες  
 
Στολισμός Εκκλησίας  
 
Η Ανθοδέσμη  
 
Προσκλητήρια, Ευχαριστήρια Γάμου  
 
Αναγγελία  
 
Οικογενειακή Μερίδα  

 

  Επιστροφή στην Κορυφή  
 
       

Οδηγίες χρήσης του iChania
Πληροφορίες για τον Επαγγελματία
Τρόποι Προβολής της Επιχείρησης Σας
Επικοινωνία με iChania
Καταχωρηθείτε - Διόρθωση Καταχώρησης
Πηγές

 
Λίγα λόγια για το Νομό Χανίων
Πληροφορίες για τους Δήμους
Χάρτης των Χανίων
Καιρός στα Χανιά
Φωτογραφίες στα Χανιά


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
κατασκευή, φιλοξενία, domains
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ προβολή, marketing, συμβουλευτική
ΜΜΕ εκδόσεις, ραδιόφωνο
ΓΡΑΦΙΚΑ λογότυπα, κάρτες, έντυπα
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ - SERVICE σε υλικά Η/Υ και λογισμικό
  
 

 

 

 

Το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες του chania-citizen-guide.gr διατίθεται στους επισκέπτες του αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή χωρίς επεξεργασία, χωρίς την γραπτή άδεια των εκδοτών.

Α. Παπανδρέου 53, 73100 Χανιά - Κρήτη
Τηλ.: 28210 40690, Κινητό: 6944853876
E-mail: info@gxg.gr Web Site:
www.gxg.gr