ελληνικά   english
Αγαπημένες Επιχείρησεις: 0 Καταχωρήσεις
 
     
     
   
    

 

Γάμος - Γενικές Πληροφορίες Παράδοση, Ήθη, Έθιμα Οργάνωση του Γάμου Η Νύφη Ο Γαμπρός Συμπρωταγωνιστές Δεξίωση του Γάμου Γαμήλιο Ταξίδι Εκκλησίες Το νέο μας Σπίτι
 

 

 

 

 

 

 

     Επίθετο Συζύγου
 

Το όνομα περιέχει Η διεύθυνση περιέχει Δήμος
   
 
 

Μέχρι και πριν μερικά χρόνια, οι γυναίκες μετά το γάμο αποκτούσαν υποχρεωτικά το επίθετο του συζύγου τους. Σύμφωνα όμως με το νέο αστικό κώδικα η γυναίκα δεν είναι απαραίτητο ν’ αλλάξει το επίθετο της στην ταυτότητα της, στο διαβατήριο της, σ’ όλα τα δημόσια βιβλία μεταγραφών και υποθηκών, στους δημόσιους καταλόγους.

Η σύγχρονη γυναίκα είναι πλέον ελεύθερη να επιλέξει η ίδια αν θα διατηρήσει το δικό της επίθετο ή πάρει του συζύγου της. Πρόκειται για μια βασική κατάκτηση της που έχει να κάνει με τη χειραφέτηση της και το σεβασμό των δικαιωμάτων της.

Η υποχρεωτική αλλαγή του επιθέτου της γυναίκας κάποτε και το γεγονός ότι επρόκειτο για κάτι αμετάκλητο φανέρωνε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που αντιμετωπιζόταν αυτή απο τον άνδρα και την κοινωνία , ένα ον δηλαδή κατώτερο, χωρίς δικαιώματα που έπαιρνε υπόσταση μόνο στο πλάϊ του συζύγου της.

Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών διατηρεί το δικό της επίθετο μετά το γάμο και με τη σύμφωνη γνώμη συνήθως του συζύγου. Δυστυχώς όμως δε συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή ο άνδρας μετά το γάμο να πάρει το επίθετο της συζύγου. Κάτι τέτοιο εκλαμβάνεται υποτιμητικά και χλευαστικά. Αισιοδοξούμε ότι οι Έλληνες σύζυγοι θα γίνουν στο μέλλον πιο διαλλακτικοί ως προς το ζήτημα αυτό και θα πάψουν να το θεωρούν υποτιμητικό για τους ίδιους, αφού δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο ένδειξη αγάπης, σεβασμού και θαυμασμού προς τη σύζυγο τους.

 
   

 

 
Αξεσουάρ, Κοσμήματα, Βέρες  
 
Γραφεία Οργάνωσης Γάμων  
 
Αξεσουάρ, Κοσμήματα, Βέρες  
 
Στολισμός Εκκλησίας  
 
Η Ανθοδέσμη  
 
Προσκλητήρια, Ευχαριστήρια Γάμου  
 
Αναγγελία  
 
Οικογενειακή Μερίδα  

 

  Επιστροφή στην Κορυφή  
 
       

Οδηγίες χρήσης του iChania
Πληροφορίες για τον Επαγγελματία
Τρόποι Προβολής της Επιχείρησης Σας
Επικοινωνία με iChania
Καταχωρηθείτε - Διόρθωση Καταχώρησης
Πηγές

 
Λίγα λόγια για το Νομό Χανίων
Πληροφορίες για τους Δήμους
Χάρτης των Χανίων
Καιρός στα Χανιά
Φωτογραφίες στα Χανιά


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
κατασκευή, φιλοξενία, domains
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ προβολή, marketing, συμβουλευτική
ΜΜΕ εκδόσεις, ραδιόφωνο
ΓΡΑΦΙΚΑ λογότυπα, κάρτες, έντυπα
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ - SERVICE σε υλικά Η/Υ και λογισμικό
  
 

 

 

 

Το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες του chania-citizen-guide.gr διατίθεται στους επισκέπτες του αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή χωρίς επεξεργασία, χωρίς την γραπτή άδεια των εκδοτών.

Α. Παπανδρέου 53, 73100 Χανιά - Κρήτη
Τηλ.: 28210 40690, Κινητό: 6944853876
E-mail: info@gxg.gr Web Site:
www.gxg.gr