ελληνικά   english
Αγαπημένες Επιχείρησεις: 0 Καταχωρήσεις
 
     
     
   
    

 

Γάμος - Γενικές Πληροφορίες Παράδοση, Ήθη, Έθιμα Οργάνωση του Γάμου Η Νύφη Ο Γαμπρός Συμπρωταγωνιστές Δεξίωση του Γάμου Γαμήλιο Ταξίδι Εκκλησίες Το νέο μας Σπίτι
 

 

 

 

 

 

 

     Προσκλητήρια, Ευχαριστήρια Γάμου
 

Το όνομα περιέχει Η διεύθυνση περιέχει Δήμος
   
 
 

Προσκλητήρια

Αφού αποφασίσετε ποιους θα καλέσετε στο γάμο σας ήρθε η στιγμή που πρέπει να στείλετε τα προσκλητήρια. Για να αποφασίσετε τι προσκλητήριο θα επιλέξετε μπορείτε να ξεφυλλίσετε κάποια περιοδικά που ασχολούνται με θέματα γάμου ή να ζητήσετε στο τυπογραφείο να δείτε σχετικούς καταλόγους. Εάν έχετε καλλιτεχνική φλέβα μπορείτε να το σχεδιάσετε και μόνοι σας. Προσπαθήστε πάντως να είναι καλόγουστο.

Προτιμήστε χαρτί από ίνες βαμβακιού ή λιναριού (το χαρτί από ξύλο ύστερα από καιρό κιτρινίζει). Επιλέξτε το μεσαίο μέγεθος (υπάρχει και μεγάλο) και το χρώμα φροντίστε να σας εκφράζει (συνήθως το χρώμα των προσκλητήριων είναι ζαχαρί, εκρού ή λευκό). Οι γραμματοσειρές είναι πολλές (κλασσικές, καλλιγραφικές, πιο μοντέρνες), διαλέξτε αυτή που σας αρέσει. Στο περιεχόμενο του προσκλητηρίου θα αναγγείλετε ότι αρχίζει μια καινούρια ζωή για εσάς και ότι επιθυμείτε αυτός στον οποίο απευθύνεστε να παρευρεθεί. Οπωσδήποτε πρέπει να αναγράφεται η εκκλησία και η διεύθυνση της, η ημερομηνία και η ώρα της τελετής, ο χώρος που θα γίνει η δεξίωση και η διεύθυνση της, το όνομα του γαμπρού και της νύφης, τα ονόματα των οικογενειών τους και τα ονόματα των κουμπάρων. Σε υποσημείωση μπορείτε να ζητήσετε εάν κάποιος δεν επιθυμεί να παρευρεθεί στη δεξίωση να σας το γνωστοποιήσει (αναγράφετε και το τηλέφωνο σας στην περίπτωση αυτή).

Ο φάκελος τους προσκλητηρίου είναι προτιμότερο να είναι στο ίδιο μέγεθος με το προσκλητήριο. Τα στοιχεία του παραλήπτη θα αναγράφονται στη δεξιά μεριά του φακέλου με μπλε ή μαύρο στυλό.

Τα προσκλητήρια μπορείτε να τα ταχυδρομήσετε ή να τα παραδώσετε οι ίδιοι στους παραλήπτες τους. Εάν αποφασίσετε να τα ταχυδρομήσετε, να γνωρίζετε ότι συνήθως τα έξοδα τα μοιράζονται οι οικογένειες του γαμπρού και της νύφης. Βέβαια εάν οι προσκεκλημένοι σας είναι γνώστες της τεχνολογίας, μπορείτε να τους τα στείλετε μέσω e-mail (πιο οικονομικό και γρήγορο).

Το να φτιάξετε και να στείλετε τα προσκλητήρια είναι μια πολύ κουραστική εργασία. Κάντε το όμως με αγάπη και διάθεση και μην ξεχνάτε ότι το προσκλητήριο είναι το πρώτο επίσημο έγγραφο που εσείς κι ο αγαπημένος ή αγαπημένη σας παρουσιάζεστε ως «ζευγάρι».


Ευχαριστήρια

Μετά το γάμο και αφού όλα έχουν τελειώσει αίσια, θα ανοίξετε τα δώρα σας ή τα φακελάκια με τα χρήματα που σας έστειλαν οι καλεσμένοι σας. Θα ήταν πολύ όμορφο να στείλετε σε αυτούς τους ανθρώπους που σας τίμησαν με την παρουσία ή με τα δώρα τους ευχαριστήρια.

Τα ευχαριστήρια μπορούν να είναι σε χρώμα λευκό ή ιβουάρ ή όμοιο με το χρώμα των προσκλητηρίων.

Προτιμήστε να ευχαριστήσετε τους παραλήπτες τους με τρόπο απλό και λιτό. Βέβαια ίσως να θέλετε σε κάποιους να γράψετε κάτι περισσότερο ή κάτι ακόμα πιο προσωπικό. Γράψτε ό,τι θέλετε, σημασία έχει η κίνηση να τους ευχαριστήσετε.

Τα ευχαριστήρια μπορείτε να τα στείλετε αφού ανοίξετε τα δώρα των καλεσμένων σας. Έτσι εάν κάποιος σας έκανε ένα πολύ καλό ή ακριβό δώρο ενδέχεται να θέλετε να τον ευχαριστήσετε με ιδιαίτερα λόγια. Πάντως νομίζουμε ότι δεν έχει σημασία η αξία του δώρου αλλά η κίνηση και για αυτό δε χρειάζεται να ευχαριστείτε κάποιους περισσότερο και άλλους λιγότερο. Το περιεχόμενο του ευχαριστηρίου μπορεί να είναι κοινό για όλους.

 
   

 

 
Αξεσουάρ, Κοσμήματα, Βέρες  
 
Γραφεία Οργάνωσης Γάμων  
 
Αξεσουάρ, Κοσμήματα, Βέρες  
 
Στολισμός Εκκλησίας  
 
Η Ανθοδέσμη  
 
Προσκλητήρια, Ευχαριστήρια Γάμου  
 
Αναγγελία  
 
Οικογενειακή Μερίδα  

 

  Επιστροφή στην Κορυφή  
 
       

Οδηγίες χρήσης του iChania
Πληροφορίες για τον Επαγγελματία
Τρόποι Προβολής της Επιχείρησης Σας
Επικοινωνία με iChania
Καταχωρηθείτε - Διόρθωση Καταχώρησης
Πηγές

 
Λίγα λόγια για το Νομό Χανίων
Πληροφορίες για τους Δήμους
Χάρτης των Χανίων
Καιρός στα Χανιά
Φωτογραφίες στα Χανιά


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
κατασκευή, φιλοξενία, domains
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ προβολή, marketing, συμβουλευτική
ΜΜΕ εκδόσεις, ραδιόφωνο
ΓΡΑΦΙΚΑ λογότυπα, κάρτες, έντυπα
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ - SERVICE σε υλικά Η/Υ και λογισμικό
  
 

 

 

 

Το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες του chania-citizen-guide.gr διατίθεται στους επισκέπτες του αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή χωρίς επεξεργασία, χωρίς την γραπτή άδεια των εκδοτών.

Α. Παπανδρέου 53, 73100 Χανιά - Κρήτη
Τηλ.: 28210 40690, Κινητό: 6944853876
E-mail: info@gxg.gr Web Site:
www.gxg.gr