Ο «Μύλος του Κερατά» είναι ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια της Κρήτης. Βρίσκεται στον Πλατανιά Χανίων σε απόσταση 11χλμ. από την πόλη των Χανίων, στον κεντρικό δρόμο με κατεύθυνση προς την Κίσαμο.
Η λειτουργία του ξεκινά το 1960 όπου ο τότε ιδιοκτήτης Δημήτρης Καβρός μετατρέπει το χώρο γύρω από το νερόμυλο και το παλαιό χάνι σε ταβέρνα με την ονομασία «Κερατάς». Η ονομασία του προήλθε από το γεγονός ότι αποτελούσε στέκι παράνομων ζευγαριών και από το ότι διακοσμούσε τους τοίχους με κέρατα που κατά καιρούς τα φορούσε για να «πειράξει» κάποιους.
Την εποχή εκείνη η ταβέρνα απέκτησε μεγάλη φήμη την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. Το 1999 βραβεύτηκε ως το καλύτερο εστιατόριο της Κρήτης από τον ΕΟΤ & ένα από τα 4 καλύτερα της Ελλάδας.
Στην αυλή του βρίσκεται ο ενετικός νερόμυλος του 14ου αιώνα που φιλοξενούσε τους κουρασμένους χωρικούς στο χάνι που βρισκόταν δίπλα. Το παλαιό χάνι έχει μεταμορφωθεί σήμερα σε έναν υπέροχο εσωτερικό χώρο με διακόσμηση που καθημερινά ανανεώνεται και τακτικά αλλάζει με υλικά παρμένα από τη φύση: λουλούδια φρέσκα και αποξηραμένα, φρούτα και λαχανικά (ντομάτες, αγκινάρες, τεράστιες χρωματιστές κολοκύθες, σκαλιστά καρπούζια κ.α.). Η αυλή του, πλούσια σε δέντρα, κάποια από τα οποία αιωνόβια, αρωματικά φυτά και λουλούδια, σωστός παράδεισος.
Κουζίνα: παραδοσιακή κρητική και μεσογειακή.Όλα τα φαγητά παρασκευάζονται από διαλεκτά κρητικά προϊόντα και μαγειρεύονται με αγνό λάδι ελιάς. Επίσης διαθέτουμε μεγάλη συλλογή επιλεγμένων κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα.