Η περιοχή Φραγκοκάστελλο και το διάσημο κάστρο της

Δημοσιεύθηκε: Σεπτέμβριος 10, 2019
Αξιοθέατα, Δημοτική Ενότητα Σφακίων

Το Φραγκοκάστελλο είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός στην νοτιοδυτική ακτή του νομού Χανίων, 13 χιλιόμετρα από την Χώρα Σφακίων.

Απο τις λίγες περιοχές της Κρητης που είναι χτισμένη σε μια μικρή  πεδιάδα, με μαγευτικό φόντο την ανατολική πλευρά των Λευκών Ορέων.  Κύρια ασχολία της περιοχής είναι ο τουρισμός καθώς υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμα΄τια, διαμερίσματα, εστιατόρια και άλλα σημεία εστίασης.

Στις ακτές σε πολύ κοντινή απόσταση θα βρείτε παραλίες με πλήθος επιλογών των προτιμίσεων σας όπως : βαθιά – ρηχά νερά, βότσαλο – αμμουδιά.

Λίγα μέτρα μακριά συναντά κανείς το καλά συντηρημένο και επιβλητικό βενετσιάνικο κάστρο του Φραγγοκάστελλου. Χτίστηκε το 1371 για λόγους ασφαλείας απο τις πειρατικές επιθέσεις και ανακατασκευάστηκε τον 19◦ αιώνα. Η μορφή του είναι τετράγωνη και αποτελείται απο τέσσερις τετράγωνους πυργίσκους και έναν τοίχο που ενώνει τους τέσσερις πυργίσκους. Τρείς απο τους τέσσερις πυργίσκους είναι στο ίδιο μέγεθος και ο νοτιοδυτικός είναι μεγαλύτερο σε ύψος απο τους υπόλοιπους για λόγους ορατότητας και άλλων αμυντικών λειτουργιών.