Παλαιόχωρα

Δημοσιεύθηκε: Σεπτέμβριος 10, 2019
Αξιοθέατα, Δημοτική Ενότητα Πελεκάνου

Είναι μια κωμόπολη που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κρήτης και απέχει 77 χιλιόμετρα απο την πόλη των Χανίων. Είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο και αυτό της δίνει ένα φυσικό προνόμοιο να βρίσκεται ανάμεσα απο δύο κόλπους. Αυτό σημαίνει ότι έχει πολλές επιλογές σε παραλίες σε πολύ κοντινή απόσταση απο αυτήν. Πιο συγκεκριμένα στον δυτικό κόλπο εκτείνονται οι παραλίες Παχιά Άμμος, Λιμνάκι, Ψηλός Βόλακας, Πλακάκι, Αζούρο, Γραμμένο και Κριός. Ενώ στον ανατολικό κόλπο εκτείνονται οι παραλίες χαλίκια, παραλία Άνυδρων και Γιαλισκάρι.Αυτό σημαίνει οτι δεν έχει πολύ σημασία απο που έρχεται ο άνεμος γιατί υπάρχουν πολλές επιλογές μέχρι να καταλήξεται ποια είναι η δική σας παραλία.

Είναι πολύ γνωστό και τουριστικό μέρος όχι μόνο απο ξένους αλλά και από Έλληνες διότι είναι ενας πανέμορφος και οικονομικός προορισμός. Στην Παλαιόχωρα υπάρχουν και πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία, καφετέριες, μπάρ – ντίσκο και δραστηριότητες για να γεμίσει τις μέρες του.

Στολίδι της περιοχής αποτελεί και το φρούριο της Παλαιόχωρας το οποίο χτίστηκε το 1282 και ήταν εφοδιασμένο με δύο πύργους στην βόρια και την νότια πλευρά