Περιοχή Αποκόρωνας

Δημοσιεύθηκε: Σεπτέμβριος 10, 2019
Αξιοθέατα, Δημοτική Ενότητα Γεωργιουπόλεως

Στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού Χανίων εκτείνεται το πολύμορφο σύμπλεγμα χωριών του Αποκόρωνα. Η πλούσια σε νερά και βροχοπτώσεις περιοχή ευνοεί της καλλιέργεια της γης καθώς και την κτηνοτροφία γι’ αυτό και η πλειοψηφία των κατοίκων είναι γεωργοί και κτηνοτρόφοι χωρίς όμως να λείπει από την περιοχή η τουριστική ανάπτυξη που τις τελευταίες δεκαετίες επηρέασε ολόκληρο το νομό Χανίων.

Το φυσικό τοπίο του Αποκόρωνα είναι καταπράσινο ενώ μπορεί κανείς να απολαύσει στις περιηγήσεις του γραφικά οροπέδια, τα άγρια Λευκά Όρη και την απέραντη παραλία της Γεωργιούπολης. Τοποθεσία άξια να επισκεφτείτε είναι επίσης και η λίμνη του Κουρνά, η μοναδική φυσική λίμνη της Κρήτης.

Συνολικά η περιοχή του Αποκόρωνα είναι από τις πιο γόνιμες περιοχές της Κρήτης με ποικίλη βλάστηση, τα επιβλητικά Λευκά Όρη, με ποτάμια, θάλασσες, σπήλαια, ατέλειωτα μνημεία και ανεξάντλητες ομορφιές που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε. Το κυριότερο όλων είναι η ποιότητα των κατοίκων, ευχάριστοι – φιλόξενοι και ζεστοί σας κάνουν να αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας.