Εσώρουχα, Γραβάτες

Γάμος στα Χανιά, Ο Γαμπρός

ΓΡΑΒΑΤΑ

Η γραβάτα αποτελεί το απόλυτο ανδρικό αξεσουάρ. Προσδίδει στον άνδρα φινέτσα, σοβαρότητα και τον γεμίζει αυτοπεποίθηση. Όλα αυτά βέβαια αρκεί να φορεθεί με το κατάλληλο κουστούμι αλλά και στην κατάλληλη περίσταση. Η γαμήλια τελετή αποτελεί μια τέτοια περίσταση καθώς πολλοί είναι εκείνοι οι γαμπροί που επιλέγουν να φορέσουν γραβάτα ακόμα κι αν το στιλ τους δεν είναι αυτό.
Μ’ ένα επίσημο γαμπριάτικο κουστούμι δένει απόλυτα μια γραβάτα μονόχρωμη με λεπτές ρίγες ή μικρά γεωμετρικά σχέδια. Αν το κουστούμι είναι σκουρόχρωμο επιλέξτε μια γραβάτα σε πιο ανοικτές αποχρώσεις. Οι ριγέ γραβάτες ταιριάζουν στα μονόχρωμα πουκάμισα. Εάν θέλετε μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω της μια ασημένια ή χρυσή καρφίτσα.
Η γραβάτα δεν μπαίνει ποτέ μέσα στο παντελόνι και δεμένη πρέπει να φτάνει στην αγκράφα της ζώνης του παντελονιού. Αποφύγετε τις εκκεντρικές γραβάτες, αυτές δηλαδή με έντονα χρώματα ή έντονα και περίεργα σχήματα όπως τα κινούμενα σχέδια.
Οι υπάλληλοι στο κατάστημα που θα αγοράσετε τη γραβάτα σας θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε αυτήν που θα δένει όχι μόνο με το κουστούμι σας και το πουκάμισο αλλά και με τις αναλογίες του σώματος σας καθώς και με το πρόσωπο σας. Μη διστάσετε λοιπόν να ζητήσετε την πολύτιμη βοήθεια τους και να ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές τους.
Μπορεί ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών να επιλέγουν τη γραβάτα για να ολοκληρώσουν τη γαμπριάτικη εμφάνιση τους, σημαντικό όμως είναι και το ποσοστό εκείνων που δεν την προτιμούν ακόμα κι όταν παντρεύονται. Κι αυτό βέβαια στις μέρες μας δεν είναι καθόλου κατακριτέο, αντιθέτως θεωρείται μόδα. Ο γαμπρός φαίνεται πιο μοντέρνος, πιο χαλαρός, λιγότερο στημένος και πολλές φορές πιο νέος, όμορφος και αρρενωπός.
Υπάρχει βέβαια και η λύση του παπιγιόν αντί για γραβάτα. Στις μέρες μας όμως το παπιγιόν θεωρείται λίγο ξεπερασμένο. Εσείς ωστόσο είστε αυτοί που θα επιλέξετε τι θέλετε να φορέσετε ανάλογα με το στιλ σας και το ύφος του γάμου σας χωρίς κατ’ ανάγκη να ακολουθήσετε πιστά αυτό που ορίζει η παράδοση κάθε φορά.

EΣΩΡΟΥΧΑ

Αν νομίζετε ότι τα εσώρουχα είναι μια λεπτομέρεια στην οποία δεν πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία, πιστεύουμε ότι κάνετε λάθος. Σίγουρα τα εσώρουχα κρυμμένα καλά κάτω από το κουστούμι ούτε θα σας διαγράφουν ούτε όμως και θα φανούν κάποια στιγμή. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα φορέσετε όποια βρεθούν μπροστά σας αδιαφορώντας αν είναι παλιά, ξεχειλωμένα ή κακής ποιότητας. Χρησιμοποιείστε εσώρουχα που ήδη έχετε μόνο αν αυτά βρίσκονται σε καλή κατάσταση, διαφορετικά τρέξτε να αγοράσετε.
Στα καταστήματα θα βρείτε εσώρουχα σε κλασικές γραμμές όπως slip ή boxer και τα ανάλογα t-shirt βέβαια. Με το γαμπριάτικο κουστούμι δένει απόλυτα το slip. Προτιμήστε κυρίως εσώρουχα βαμβακερά ή lykra με viscose. Η ποιότητα και το μέγεθος έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς δεν πρέπει τα εσώρουχα που θα φορέσετε να σας πιέζουν ή να σας ιδρώνουν αλλά να σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα ώστε να κινείστε ελεύθερα.
Στα εσώρουχα βέβαια ανήκουν και οι κάλτσες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις κάλτσες γιατί θα τις φοράτε για πολλές ώρες. Επιλέξτε το σωστό μέγεθος για να μη σας πιέζουν ή να μην πέφτουν από το πόδι σας. Κι εδώ η ποιότητα παίζει σημαντικό ρόλο καθώς δεν πρέπει αυτές να ιδρώνουν τα πόδια σας ή να σας ζεσταίνουν. Και μην ξεχνάτε ότι οι κάλτσες έχουν πάντα όμοιο χρώμα με το κουστούμι που φοράτε.