Το Φόρεμα

Γάμος στα Χανιά, Η Νύφη

Μερικές φορές οι νύφες μετά την τέλεση του μυστηρίου επιλέγουν ν’ αντικαταστήσουν το νυφικό τους με ένα εντυπωσιακό βραδινό φόρεμα που θα φορέσουν κατά τη διάρκεια της δεξίωσης. Αν κι εσείς επιθυμείτε να κάνετε το ίδιο πρέπει να ξεκινήσετε την αναζήτηση του συγκεκριμένου φορέματος ταυτόχρονα με την έρευνα σας για το νυφικό αφού και πάλι χρειάζεται να λάβετε υπόψη σας το σωματότυπο σας, το τι σας αρέσει, τα αξεσουάρ που θα φοράτε, το ύφος και το στιλ του γάμου σας. Αν βέβαια ο γάμο γίνεται πρωί ή μεσημέρι ή το ύφος του είναι απλό και λιτό, το φόρεμα δε μπορεί να είναι κάτι βραδινό και βαρύ αλλά κάτι πιο αέρινο που θα ταιριάζει στην περίσταση, πάντα όμως κάτι ξεχωριστό αφού εσείς είστε η νύφη και πρέπει να ξεχωρίζετε απο τους υπόλοιπους καλεσμένους σας.

Ρίχνοντας μια ματιά σε περιοδικά και στις βιτρίνες των καταστημάτων θα πάρετε αρκετές ιδέες απο σχέδια και υφάσματα βραδινών φορεμάτων. Υφάσματα όπως το σατέν, η μουσελίνα, το μετάξι, ο ταφτάς και οι δαντέλες προτιμούνται. Απο χρώματα μην επιλέξετε το μαύρο (δεν ταιριάζει στην περίσταση, αν και το μαύρο είναι επίσημο χρώμα σε φορέματα και τουαλέτες) αλλά τις αποχρώσεις του άσπρου και του χρυσού ή και του φλογερού κόκκινου. Φροντίστε το σχέδιο του να κολακεύει και να αναδεικνύει τη σιλουέτα σας. Μακρύ, κοντό, μέχρι το γόνατο, στενό, φαρδύ, με σκίσιμο ή χωρίς, με μπούστο σε γραμμή Α, με βαθύ άνοιγμα στην πλάτη, ασύμμετρο με ένα ώμο, στράπλες, με τιράντες, στολισμένο με κρύσταλλα Swarovski ή με πλούσια κεντήματα πρέπει να είναι σαγηνευτικό για μια εκθαμβωτική εμφάνιση. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε κάτι επώνυμο πάντως που θα συνδυάζει τέλεια ραφή, υψηλή ραπτική και αισθητική, θα είναι κομψό και καλαίσθητο και θα προβάλει τη θηλυκότητα σας.

Η αλήθεια όμως είναι ότι στις μέρες μας σπάνια θα συναντήσουμε νύφες που δε θα φορέσουν το νυφικό τους και στη δεξίωση. Μάλλον η επιλογή του βραδινού φορέματος ήταν στη μόδα πριν απο κάποια χρόνια. Εμείς νομίζουμε ότι δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος για να βγάλετε το νυφικό σας μετά την τελετή και να φορέσετε ένα άλλο φόρεμα. Άλλωστε εσείς είστε η νύφη και πρέπει να ξεχωρίζετε. Βραδινές τουαλέτες ούτως ή άλλως θα φορούν αρκετές απο τις καλεσμένες σας, δεν είναι ανάγκη να μοιάζετε πάνω – κάτω με κάποιες απ’ αυτές. Επιπλέον γιατί να μπαίνετε στη διαδικασία να ψάχνετε και για βραδινό φόρεμα, έχετε ήδη να τρέξετε και να αγχωθείτε για πολλά. Και γιατί να ξοδέψετε ακόμα περισσότερα χρήματα; Προτιμήστε λοιπόν το νυφικό σας, είναι η καλύτερη επιλογή. Απολαύστε το τη συγκεκριμένη μέρα, δε θα έχετε την ευκαιρία να το ξαναφορέσετε!