Πριν το Γάμο

Γάμος στα Χανιά, Η Νύφη

Ο αγαπημένος σας ήδη σας έχει κάνει την πρόταση γάμου, εσείς έχετε πει το «ναι» και πλέετε σε πελάγη ευτυχίας. Καιρός όμως να αφήσετε κατά μέρος τη χαρά και τα όνειρα για μια ευτυχισμένη ζωή και να στρωθείτε στη δουλειά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι άγχος και τρέξιμο σας περιμένει για να οργανώσετε τα του γάμου σας. Προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρόνο απο την εργασία σας και με το σύζυγο σας πάρτε μολύβια, χαρτιά και αρχίστε να συζητάτε, να καταγράφετε και να οργανώνετε την κάθε λεπτομέρεια. Μην αφήσετε τίποτα στην τύχη αλλά ούτε και την τελευταία στιγμή. Ο γάμος σας θα είναι μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία και γι’ αυτό πρέπει όλα να είναι σχεδιασμένα τέλεια. Ίσως αυτή τη στιγμή να αισθάνεστε πελαγωμένη και μπερδεμένη και να μην ξέρετε απο που να αρχίσετε. Παρακάτω σας προτείνουμε ένα μικρό πλάνο εργασιών που σίγουρα θα σας κατατοπίσει και θα σας βοηθήσει. Άλλωστε τα πάντα είναι θέμα καλής οργάνωσης!

Οι προετοιμασίες καλό είναι να ξεκινήσουν σιγά – σιγά ένα χρόνο πριν. 12 μήνες λοιπόν πριν απο το γάμο αποφασίστε με το μέλλοντα σύζυγο σας το ύφος του γάμου σας: θέλετε έναν γάμο ανοικτό, σε στενό κύκλο, σε μεγαλοπρεπή εκκλησία, σ’ ένα εκκλησάκι δίπλα στη θάλασσα, σ΄ ένα κοσμοπολίτικο ή πιο ήσυχο νησί, σε στιλ μοντέρνο, παραδοσιακό ή αριστοκρατικό; Είναι απαραίτητο να απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα γιατί ανάλογα με το ύφος του γάμου θα επιλέξετε και την εκκλησία αλλά και το χώρο της δεξίωσης. Κατόπιν αποφασίσετε την ημερομηνία και «κλείστε» αμέσως την εκκλησία ειδικά αν παντρεύεστε απο Μάιο έως τέλος καλοκαιριού που γίνονται πολλοί γάμοι. Αμέσως μετά πρέπει να επιλέξετε τον κουμπάρο (εάν ήδη δεν το έχετε κάνει) και φροντίστε να τον ενημερώσετε για να κάνει κι αυτός το πρόγραμμα του. Τέλος κάντε το γαμήλιο προϋπολογισμό σας γιατί ανάλογα με τα χρήματα που θα μπορέσετε να διαθέσετε θα οργανώσετε τα πάντα και θα φτιάξετε τη λίστα των καλεσμένων σας.

4 μήνες πριν απο το γάμο αρχίστε να ασχολείστε με τα πιο ουσιαστικά για να μπαίνουν σιγά- σιγά όλα σ΄ ένα πρόγραμμα. Ξεκινήστε την αναζήτηση νυφικού, κλείστε τόσο το ανθοπωλείο για το στολισμό της εκκλησίας και της δεξίωσης όσο και το φωτογράφο με τον κάμεραμαν, αναζητήστε τους μουσικούς ή το DJ που θα σας διασκεδάσουν τη συγκεκριμένη μέρα και μην αμελήσετε το θέμα του αυτοκινήτου που θα σας μεταφέρει στην εκκλησία και κατόπιν στη δεξίωση. Παράλληλα προσπαθήστε να ασχοληθείτε λίγο και με τον εαυτό σας: αρχίστε γυμναστήριο και ακολουθείστε ένα πρόγραμμα πιο υγιεινής διατροφής.

3 μήνες πριν συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα χαρτιά που χρειάζονται για να τελεστεί ένας γάμος (δεν είναι και λίγα άλλωστε). Ήδη πρέπει να έχετε αρχίσει να δοκιμάζετε νυφικά φορέματα σε διάφορους οίκους νυφικών ή να σας έχουν πάρει τα μέτρα εάν θελήσετε να το ράψετε σε κάποιο ατελιέ. Τελειώστε με τη λίστα καλεσμένων για να αγοράσετε και να ετοιμάσετε τα προσκλητήρια. Μαζί με τους κουμπάρους θα διαλέξετε τα στέφανα, τις λαμπάδες και τις μπομπονιέρες.

2 μήνες πριν πρέπει να έχετε καταλήξει σε κάποιο νυφικό για να αρχίσετε τις επιδιορθώσεις και τις πρόβες, να βρείτε τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα που θα το συνοδεύσουν και να διαλέξετε ρούχα για τα παρανυφάκια. Αγοράστε τα παπούτσια και τα εσώρουχα σας. Αγοράστε τα προσκλητήρια, τις βέρες και τα δώρα των κουμπάρων. Αποφασίστε για το μενού της δεξίωσης και τη γαμήλια τούρτα.

1 μήνα πριν πρέπει να στείλετε τη αναγγελία του γάμου σας στις εφημερίδες, να βρείτε κομμώτρια, μακιγιέζ και αισθητικό και να αρχίσετε πρόβες για να καταλήξετε στο χτένισμα και στο μακιγιάζ για τη μεγάλη μέρα. Στείλτε τις προσκλήσεις στους καλεσμένους σας και με το ταίρι σας αποφασίστε για το στιλ της ανθοδέσμης που θα αγοράσει ο ίδιος.

1 εβδομάδα πριν κάντε την τελική πρόβα για το νυφικό, το χτένισμα και το μακιγιάζ. Οργανώστε το bachelorette πάρτι και κανονίστε το στρώσιμο του κρεβατιού να γίνει ημέρα Πέμπτη. Πολλές νύφες βέβαια δεν οργανώνουν πάρτι με φίλες ούτε και στρώσιμο του κρεβατιού. Εάν εσείς θελήσετε να κάνετε και τα δύο και ιδίως το τελευταίο να ξέρετε ότι κι εδώ χρειάζεται ένα πλάνο εργασιών. Συναντηθείτε με τους κουμπάρους και συζητήστε τις τελευταίες λεπτομέρειες. Παράλληλα αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας προκειμένου να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε.

Η μεγάλη μέρα έφτασε. Ξεκινήστε τη μέρα σας σκεπτόμενη θετικά, μην αρχίσετε να σκέπτεστε ότι κάτι δε θα πάει καλά ή ότι σας ξέφυγαν κάποιες λεπτομέρειες, το μόνο που θα πετύχετε είναι να αγχωθείτε. Συναντείστε τις φίλες σας, μιλήστε για θέματα που δε σχετίζονται με το γάμο σας και ακούστε χαλαρωτική μουσική. Ξεκινήστε χαρούμενη για την κομμώτρια και τη μακιγιέζ και απολαύστε την εικόνα του εαυτού σας με το νέο κτένισμα και μακιγιάζ. Με τη βοήθεια συγγενών, φίλων και γνωστών φορέστε το νυφικό σας, χαμογελάστε και κάντε αστεία. Τα υπόλοιπα θα κυλήσουν μόνα τους, άλλωστε όλα τα έχετε οργανώσει τέλεια.