Η Ανθοδέσμη

Γάμος στα Χανιά, Η Νύφη

Η ανθοδέσμη που θα επιλέξετε πρέπει να ταιριάζει με το νυφικό, με τον ανθοστολισμό της εκκλησίας και της δεξίωσης και με το γενικότερο ύφος και στιλ του γάμου σας. Την ανθοδέσμη την κρατά ο γαμπρός όσο περιμένει τη νύφη στην εκκλησία και της την προσφέρει όταν αυτή καταφτάσει. Μετά το τέλος του μυστηρίου η νύφη συνηθίζει να την πετά στις ελεύθερες φίλες της κι όποια καταφέρει να την πιάσει θα είναι η επόμενη που θα παντρευτεί. Εάν βέβαια η νύφη επιθυμεί να κρατήσει την ανθοδέσμη ως ενθύμιο απο το γάμο της μπορεί να φτιάξει και μια δεύτερη, απομίμηση της πρώτης, την οποία θα πετάξει στις φίλες της.

Υπάρχουν τρία στιλ ανθοδέσμης που μπορείτε να διαλέξετε: η ανθοδέσμη – μπουκέτο (η πιο δημοφιλής) που αποτελείται απο τριαντάφυλλα τα οποία είναι δεμένα με μια κορδέλα και αφήνουν τους μίσχους τους να αποκαλύπτονται, η ανθοδέσμη – καταρράκτης με πολλά λουλούδια στην κορυφή και λιγότερα που πέφτουν προς τα κάτω ανακατεμένα με πρασινάδα και η στρογγυλή ανθοδέσμη που δίνει έμφαση στα λουλούδια και λιγότερο στην πρασινάδα.

Παλιότερα οι περισσότερες νύφες προτιμούσαν μια λευκή ανθοδέσμη, σήμερα όμως προτιμούνται τόσο τα σκούρα χρώματα όσο και τα πιο περίεργα σχήματα. Άσπρα και κόκκινα τριαντάφυλλα, βιολέτες, ακακίες, αζαλέες, λευκά χρυσάνθεμα, πασχαλιές, λωτοί, κόκκινες καμέλιες, κίτρινα κρίνα, ζέρμπερες, δίχρωμα γαρίφαλα, ροδοπέταλα και εξωτικά λουλούδια ανακατεμένα με πράσινα φύλλα ή καρπούς, βουτηγμένα σε ασημόσκονη και δεμένα με κορδέλες και φιόγκους είναι μερικοί πολύ όμορφοι συνδυασμοί. Στα ειδικά καταστήματα μπορείτε να βρείτε και ανθοδέσμες σε διάφορα σχήματα όπως ανθοδέσμες με ουρά, σε στιλ τσαντάκι και πολύχρωμες σε σχήμα μπάλας. Η πιο οικονομική λύση είναι μια ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα, φιόγκο και κορδέλα. Αν παντρεύεστε χειμώνα επιλέξτε ανθοδέσμες με ζεστά χρώματα όπως κόκκινο, μπορντό και σκούρο πράσινο ενώ αν παντρεύεστε καλοκαίρι, οι λιτές ανθοδέσμες σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις είναι η κατάλληλη επιλογή.

Η ανθοδέσμη που θα κρατήσετε εξαρτάται κι απο το νυφικό που θα φορέσετε. Αν το νυφικό σας έχει ουρά ταιριάζει με μια ανθοδέσμη – καταρράκτη, αν το νυφικό είναι κοντό προτιμείστε ένα μπουκέτο ενώ ένα μακρύ νυφικό συνδυάζεται τέλεια τόσο μ’ ένα πλούσιο μπουκέτο όσο και με ένα μόνο λουλούδι.

Φροντίστε επίσης η ανθοδέσμη να ταιριάζει στο ανάστημα και στο σωματότυπο σας. Αν είστε ψιλή και λεπτή κρατείστε μια ανθοδέσμη – καταρράκτη, αν είστε μικρόσωμη σας ταιριάζει μια στρογγυλή ανθοδέσμη ενώ αν είστε παχουλή μην επιλέξετε μια μικροσκοπική ανθοδέσμη. Η στρογγυλή ανθοδέσμη επιπλέον δεν ταιριάζει σε νύφες με έντονους γοφούς.

Να γνωρίζετε πάντως ότι μια λιτή εμφάνιση είναι πάντα πολύ πιο όμορφη. Επομένως είναι καλύτερα να επιλέξετε μια απλή ανθοδέσμη που θα κάνει κι εσάς να φαίνεστε πιο φυσική και αληθινή.