Γάμος στα Χανιά

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΓΑΜΟΥ για τα Χανιά προσφέρει πληροφορίες για το γάμο και την οργάνωσή του, την παράδοση, την εκκλησία, το γλέντι, το γαμήλιο ταξίδι, το νέο Σπίτι. Παρουσιάζονται αναλυτικά όλοι οι Χανιώτες επαγγελματίες που σχετίζονται με όλα όσα συμβαίνουν πριν , κατά την διάρκεια και μετά το γάμο. Όπως στον Επαγγελματικό και Τουριστικό Οδηγό έτσι και στον Οδηγό Γάμου για τα Χανιά, παρέχεται μηχανή αναζήτησης επαγγελματία – επαγγελματικής κατηγορίας με κριτήριο την περιοχή, τον Δήμο ή λέξεις κλειδιά. Στο δεξιά στήλη δημοσιεύονται άρθρα για πληροφόρηση – ενημέρωση σε ζητήματα του γάμου και άλλων παρεμφερών θεμάτων.

Στις Γενικές Πληροφορίες του οδηγού θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες και τις νομικές διαδικασίες που απαιτούνται για την αναγγελία και την άδεια ενός γάμου, θα λύσετε απορίες που αφορούν το άνοιγμα της οικογενειακής μερίδας, το επίθετο του συζύγου ή τα παιδιά και θα ενημερωθείτε για τυχόν προβλήματα που μπορούν να προκύψουν. Αν βρίσκεστε σε δίλημμα να επιλέξτε εκκλησία ή δημαρχείο σας παραθέτουμε όλες τις διαδικασίες αλλά και τις προϋποθέσεις του θρησκευτικού και πολιτικού γάμου. Στην ενότητα Παράδοση, Ήθη, Έθιμα, επιχειρούμε μια ιστορική αναδρομή ξεκινώντας από το γάμο στην Αρχαία Ελλάδα, δίνοντας στη συνέχεια τα καθιερωμένα ήθη και έθιμα που κυριαρχούν στην Ελλάδα και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον παραδοσιακό – Κρητικό γάμο που είναι χαρακτηριστικός και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν θα μπορούσε βέβαια να μην γίνει αναφορά και σε ξενόφερτες συνήθειες που έχουμε υιοθετήσει όσον αφορά το γάμο.

Στην ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ θα βρείτε πλήθος πληροφοριών για το πως θα οργανώσετε τέλεια τα πάντα τη μεγάλη εκείνη μέρα. Αν επιλέξτε οι ίδιοι να οργανώσετε το γάμο σας είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πως θα συντάξετε τη λίστα των καλεσμένων, πως θα επιλέξετε τα προσκλητήρια και τα ευχαριστήρια, τις μπομπονιέρες και τα στέφανα, πως θα στολίσετε το αυτοκίνητο, την εκκλησία ή το κέντρο και πως θα αποθανατίσετε τη σπουδαιότερη μέρα της ζωής σας με βιντεοσκόπηση και φωτογραφία. Βέβαια για όσους δε θέλουν να μπουν σε μια τέτοια χρονοβόρα διαδικασία υπάρχουν και τα Γραφεία Οργάνωσης Γάμων φροντίζοντας για όλα τα παραπάνω απαλλάσσοντας σας από το άγχος και το τρέξιμο.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές τη συγκεκριμένη μέρα είναι η Νύφη και ο Γαμπρός αφού όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω τους. Ανατρέξετε λοιπόν στα σχετικά άρθρα μας για να μάθετε όλα όσα πρέπει να κάνουν μια νύφη ή ένας γαμπρός για να είναι πανέτοιμη τη μεγάλη μέρα, από το νυφικό, το φόρεμα και την ανθοδέσμη της νύφης μέχρι το κοστούμι του γαμπρού, πως θα επιλέξουν και οι δύο τις βέρες και τα κοσμήματα, τα παπούτσια και τα εσώρουχα, την περιποίηση και την ομορφιά. Τέλος μάθετε πως μπορεί να οργανωθεί το πάρτι με τις φίλες από τ νύφη και το πάρτι εργένηδων από το γαμπρό λίγες μέρες πριν εγκαταλείψουν τον ελεύθερο βίο.

Δε θα μπορούσαμε βέβαια να μην αναφερθούμε και στους Συμπρωταγωνιστές. Ενημερωθείτε για το τι ακριβώς χρειάζεται να κάνει η κουμπάρα και ο κουμπάρος, ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους, πως θα προσέξουν την εξωτερική τους εμφάνιση. Σημαντική βοήθεια για τη νύφη αποτελούν τα Παρανυφάκια. Είτε επιλέξετε να είναι μικρά παιδιά είτε μεγάλες κοπέλες, μάθετε τι καθήκοντα έχουν, τι θα φορέσουν ή τι πρέπει να κρατούν. Γονείς και Συγγενείς τη συγκεκριμένη μέρα χρειάζεται να ακτινοβολούν. Δείτε τι πρέπει να προσέξουν στη συμπεριφορά και στην εμφάνιση τους.

Μετά το μυστήριο του γάμου ακολουθεί η Δεξίωση. Οργανώστε τα όλα έτσι ώστε οι καλεσμένοι σας να φύγουν κατενθουσιασμένοι. Σας βοηθάμε να επιλέξετε το Χώρο της δεξίωσης, μια αίθουσα, ένα ξενοδοχείο, ένα κλαμπ ή για όσους επιθυμούν ένα κτήμα. Τι θα φροντίσετε στο μενού και στο catering , τη γαμήλια τούρτα και στα γλυκά σας, τι μουσική θα προτιμήσετε, DJs ή ζωντανή και τέλος πως θα τακτοποιήσετε τους καλεσμένους σας στα τραπέζια ώστε να αισθάνονται άνετα και να περάσουν μια υπέροχη βραδιά.

Αφού αγχωθήκατε, τρέξατε και διαθέσατε αρκετό από το χρόνο σας για το γάμο σας, επιβάλλεται να χαλαρώσετε. Δείτε στο Γαμήλιο Ταξίδι ιδανικούς προορισμούς σε Ελλάδα και Εξωτερικό, όλη την προετοιμασία που απαιτείται ή τα ταξιδιωτικά γραφεία στα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε ώστε το γαμήλιο ταξίδι σας να αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία.

Στις Εκκλησίες σας προβάλλουμε τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των ναών του Νομού Χανίων.

Το ζευγάρι είναι έτοιμο πλέον να ξεκινήσει τη νέα του ζωή και γι΄αυτό το λόγο αναζητά το ιδανικό σπίτι. Είναι προτιμότερο να αγοράσει, να ενοικιάσει ένα σπίτι ή να ανακαινίσει ένα ήδη υπάρχον ; Τι έπιπλα θα επιλέξει, τι ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, τι υφάσματα, οικιακά σκεύη και είδη υγιεινής, πώς θα διακοσμήσει το νέο σπίτι; Ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε με τις ιδέες μας και σας ευχόμαστε Βίο Ανθόσπαρτο!