Αναγγελία

Γάμος στα Χανιά, Γενικές Πληροφορίες

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε πριν παντρευτείτε με θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο είναι η αναγγελία του γάμου σας σε μια ημερήσια εφημερίδα της περιοχής όπου θα τελεστεί αυτός. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζετε την ακριβή ημερομηνία του γάμου, ωστόσο η δημοσίευση πρέπει να γίνει όχι νωρίτερα από τρεις μήνες και τουλάχιστον 15 ημέρες πριν από το γάμο, διαφορετικά η δημοσίευση είναι άκυρη.

Στην αναγγελία θα αναγράφονται στα ελληνικά το όνομα και το επώνυμο των μελλονύμφων, τα ονόματα των γονέων, τα πατρώνυμα των μητέρων, ο τόπος γέννησης και κατοικίας και η περιοχή που θα γίνει ο γάμος. Τα παραπάνω στοιχεία συμπληρώνονται σε μια φόρμα που θα σας δοθεί στο γραφεί των αγγελιών. Για τη σύνταξη της αγγελίας υπεύθυνη είναι η εφημερίδα. Την αναγγελία γάμου την προσκομίζετε στην εκκλησία ή στο δήμο προκειμένου να σας δοθεί η άδεια γάμου.

Ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται να αναγγείλετε το γάμος σας σε μια εφημερίδα της περιοχής σας είναι ότι μ’ αυτό τον τρόπο κάνετε γνωστό ότι πρόκειται να παντρευτείτε και ότι δεν έχετε σκοπό να αποκρύψετε τίποτα το επιλήψιμο. Ταυτόχρονα δίνετε την ευκαιρία σε όποιον θέλει να προβάλει την ένσταση του εάν για διάφορους λόγους είναι αντίθετος με το συγκεκριμένο γάμο.