Στολισμός κέντρου

Γάμος στα Χανιά, Οργάνωση του Γάμου

Μετά το στολισμό της εκκλησίας πρέπει να μεριμνήσετε για το στολισμό του χώρου της δεξίωσης. Εάν θέλετε μπορείτε να μεταφέρετε τον ανθοστολισμό της εκκλησίας και στη δεξίωση, διαφορετικά επιλέξτε κάτι διαφορετικό. Για τη διακόσμηση του χώρου της δεξίωσης λάβετε υπόψη σας που θα γίνει αυτή και πόσο μεγάλος είναι ο συγκεκριμένος χώρος. Επίσης πρέπει να συμφωνεί και με το γενικότερο ύφος του γάμου σας. Προτιμήστε λουλούδια φρέσκα και αποξηραμένα, κεριά, φρούτα, ξηρούς καρπούς αλλά και μπαλόνια που αποτελούν μια πιο οικονομική λύση.

Τριαντάφυλλα, κρίνοι, γαρδένιες, τουλίπες, βιολέτες, λευκές μαργαρίτες και χρυσάνθεμα, ηλίανθοι, γιασεμιά, πασχαλιές, άνθη μηλιάς και πορτοκαλιάς σκόρπια στο χώρο της δεξίωσης και πάνω στα τραπέζια θα χρωματίσουν και θα ευωδιάσουν την ατμόσφαιρα. Πέταλα λουλουδιών κυρίως απο τριαντάφυλλα μπορείτε να τα διασκορπίσετε πάνω στην πίστα χορού, στα τραπέζια, στους δίσκους σερβιρίσματος, στις σαλάτες ακόμα και στη γαμήλια τούρτα. Τοποθετήστε πάνω στα τραπέζια ένα μπουκέτο απο λευκά τριαντάφυλλα με κισσό ή ένα τριαντάφυλλο μπροστά απο το πιάτο κάθε καλεσμένου. Αντί για λουλούδια μπορείτε να τοποθετήσετε φρούτα, καρπούς, στάχυα ή διάφορα βότανα. Δοχεία και πιατέλες σε διάφορα μεγέθη, γεμάτες νερό που θα επιπλέουν πάνω του μικρά ανθάκια ή ένα μεγάλο κερί με λουλούδια αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή. Μπορείτε να γεμίσετε επίσης τα δοχεία και τις πιατέλες με αποξηραμένα λουλούδια και φρούτα.

Σκόρπια κεριά σε διάφορα σημεία του χώρου και πάνω στα τραπέζια θα δημιουργήσουν μια ρομαντική και μυστηριώδη ατμόσφαιρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπαλόνια σε συνδυασμό με τα λουλούδια ή μόνο μπαλόνια. Προτιμήστε όμως κυρίως τα λουλούδια και συμπληρώστε το στολισμό με λίγα μπαλόνια σε κάθε τραπέζι ή στην πίστα του χορού ή κρεμασμένα απο την οροφή. Εξίσου καλή ιδέα είναι και η τοποθέτηση ενός μικρού γλυπτού ή μιας γλάστρας με ένα μικρό δεντράκι μέσα πάνω στα τραπέζια. Κορδέλες και τούλι στις πόρτες, στο ταβάνι και στο μπροστινό μέρος των τραπεζιών θα συμπληρώσουν το στολισμό του χώρου. Τα τραπεζομάντιλα και τα σερβίτσια σας προτιμήστε τα σε άσπρο χρώμα για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση.

Ο παραπάνω στολισμός ταιριάζει κυρίως όταν η δεξίωση σας πρόκειται να γίνει σε κάποιο ξενοδοχείο ή σε ειδική αίθουσα. Αν όμως λάβει χώρα σε κάποιο κτήμα οι πλούσιοι στολισμοί περιττεύουν. Λίγα αποξηραμένα λουλούδια, φρούτα και καρποί και μερικά κεριά ή δάδες αρκούν. Αν ο χώρος βρίσκεται δίπλα σε θάλασσα απο χρώματα τονίστε κυρίως το λευκό και το μπλε της θάλασσας. Πλέξτε στεφάνια από όστρακα, στρείδια, αστερίες και θαλασσινά φυτά και τοποθετήστε βαζάκια με άμμο της θάλασσας ή χρωματισμένη άμμο σε διάφορα σημεία. Αν η δεξίωση γίνει δίπλα σε πισίνα ανάψτε κεριά και αφήστε τα να επιπλεύσουν πάνω στο νερό μαζί με λουλούδια ή νούφαρα.

Ο στολισμός του χώρου της δεξίωσης εξαρτάται πολλές φορές και απο την εποχή που θα γίνει ο γάμο σας. Σε έναν καλοκαιρινό γάμο για παράδειγμα ταιριάζουν τα λευκά χρώματα και οι παλ, χρυσές και ασημένιες αποχρώσεις. Άσπρα μπουκέτα, άσπρες μαργαρίτες και κρίνοι, ηλίανθοι, δοχεία με αποξηραμένα φρούτα, τραπεζομάντιλα άσπρα ή ροζ και σερβίτσια λευκά θα δώσουν έναν τόνο ξεχωριστό.

Αν ο γάμος σας γίνει φθινόπωρο προτιμήστε τα γήινα χρώματα όπως καφέ ή μπεζ. Αφήστε πάνω στα τραπέζια και στο γύρω χώρο ξερά φύλλα, αποξηραμένα λουλούδια, στάχυα, άχυρα, καρύδια, κάστανα και κεριά στις ίδιες αποχρώσεις. Την άνοιξη έχετε περισσότερες επιλογές αφού τα λουλούδια υπάρχουν εν αφθονία. Μπουκέτα διαφόρων αποχρώσεων απο τριαντάφυλλα, πρασινάδες, κλαδιά ανθισμένων δέντρων όπως αμυγδαλιά ή ελιά και αγριολούλουδα θα μεταφέρουν τη γιορτή της φύσης στη δεξίωση σας.

Το χειμώνα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε έναν πιο βαρύ στολισμό. Φροντίστε να κυριαρχεί το κόκκινο, πράσινο, μπλε, χρυσό και ασημί χρώμα. Κόκκινα τριαντάφυλλα και τουλίπες, ορχιδέες, πράσινα φύλλα, κουκουνάρια, ρόδια, κόκκινα κεριά και κόκκινες κορδέλες θα προσδώσουν στο χώρο μια σαγηνευτική και ζεστή ατμόσφαιρα. Ειδικά αν παντρεύεστε Χριστούγεννα μεταφέρετε στη δεξίωση σας αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα δίνοντας έμφαση στο κόκκινο και πράσινο χρώμα για τα λουλούδια, τα υφάσματα και τα διακοσμητικά αντικείμενα, στολίστε ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, σκορπίστε παντού χιόνι και ασημόσκονη, κρεμάστε στις πόρτες, στα παράθυρα και στο ταβάνι μεγάλες κόκκινες και μπλε μπάλες, αγγελάκια και φωτάκια και μέσα σε βάζα τοποθετείστε κλαδιά σε χρώμα σκούρο καφέ, μπορντό και χρυσό ή κλωνάρια απο έλατα και πεύκα. Ακόμα και τις λαμπάδες σας για να δένουν με το στολισμό του χώρου μπορείτε να τις αγοράσετε σε κόκκινο ή χρυσό χρώμα και να τις στολίσετε με στεφάνια απο λουλούδια, φιόγκους και κορδέλες στα ανάλογα χρώματα, τοποθετώντας επάνω και μερικά κρύσταλλα.