Πρίν το Γάμο

Γάμος στα Χανιά, Ο Γαμπρός

Ο γάμος δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Μην τα φορτώσετε όλα στη νύφη και μην περιμένετε να τα βγάλει πέρα μόνη της. Η βοήθεια σας θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για να οργανωθούν όλα όπως πρέπει τη μεγάλη μέρα.
6 μήνες πριν από το γάμο σκεφθείτε μαζί με τους γονείς σας ποιους θα θέλατε να καλέσετε κι ετοιμάστε μια λίστα. Αρχίστε να ψάχνετε σιγά –σιγά για ανθοπώλη, dj και φωτογράφο. Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες χρειάζονται αρκετό ψάξιμο και για να τους κλείσετε νωρίς αλλά και για να βεβαιωθείτε για την επαγγελματική τους εμπειρία. Συζητήστε με την αγαπημένη σας για το μήνα του μέλιτος και προσπαθήστε να καταλήξετε σ’ ένα μέρος που θα αρέσει και στους δυο.
2 με 3 μήνες πριν από το γάμο πάρτε τι τελικές αποφάσεις (σε συνεννόηση πάντα με τη νύφη) για τη λίστα των καλεσμένων σας και αγοράστε τις βέρες σας. Ξεκινήστε την αναζήτηση του γαμπριάτικου κουστουμιού και των παπουτσιών. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας και αρχίστε γυμναστική.
1 μήνα πριν από το γάμο πρέπει να έχετε τελειώσει με τις περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν το γάμο και να έχετε ήδη βρει το κουστούμι που θα φορέσετε.
1 εβδομάδα πριν από το γάμο κάντε τις τελικές πρόβες στο γαμπριάτικο κουστούμι και οργανώστε το bachelor party.
Τη μέρα του γάμου μην ασχοληθείτε με κάτι που θα σας κουράσει και θα σας στρεσάρει και κυρίως μην πιείτε αλκοόλ. Καθίστε σπίτι σας, παρέα με την οικογένεια και τους φίλους σας, ηρεμήστε και ετοιμαστείτε ψυχολογικά γι’ αυτό που σας περιμένει.