Βιντεοσκόπηση, Φωτογραφία

Γάμος στα Χανιά, Οργάνωση του Γάμου

Η ωραιότερη στιγμή της ζωής σας πρέπει να αποτυπωθεί σε φωτογραφίες και να τραβηχτεί με κάμερα για να τη βλέπετε οι ίδιοι όποτε το επιθυμείτε αλλά και να τη δείχνετε στους συγγενείς, φίλους, στα παιδιά και αργότερα στα εγγόνια σας. Τόσο οι φωτογραφίες όσο και το DVD του γάμου σας είναι βέβαιο ότι θα σας στοιχίσουν αρκετά χρήματα, όμως νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο. Συνήθως η τιμή και για τα δύο κυμαίνεται απο 800 έως 3000 ευρώ, αρκετά χρήματα δηλαδή αλλά μην το σκέφτεστε καθόλου. Επιβάλλεται να έχετε στο αρχείο σας αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες απο το γάμο σας αλλά και μια ταινία μικρού μήκους που θα σας μεταφέρουν συνεχώς αναμνήσεις μιας όμορφης, ρομαντικής και συγκινητικής στιγμής που τη μοιραστήκατε με συγγενείς, γνωστούς και φίλους.

Πριν καταλήξετε σε φωτογράφο και κάμεραμαν κάντε μια έρευνα αγοράς. Φροντίστε και οι δυο να είναι επαγγελματίες για να γίνει σωστή δουλειά. Ρωτήστε φίλους και γνωστούς σας αν έχουν υπόψη τους φωτογράφους ή βιντεολήπτες που τους εμπιστεύτηκαν και έμειναν ικανοποιημένοι απο το αποτέλεσμα. Ζητείστε να δείτε προηγούμενες δουλειές τους και δώστε προσοχή στα οικονομικά πακέτα που θα σας προσφέρουν.

Μην περιοριστείτε να τραβήξετε φωτογραφίες και να βιντεοσκοπήσετε μόνο το μυστήριο στην εκκλησία και τη δεξίωση. Κρατήστε φωτογραφίες και βίντεο και απο το στρώσιμο του κρεβατιού, την προετοιμασία της νύφης και τη μεταφορά της στην εκκλησία (αυτό βέβαια εξαρτάται και απο το πόσα χρήματα θέλετε εσείς να διαθέσετε).

Είναι σημαντικό να ξέρετε απο πριν πόσες και τι είδους φωτογραφίες θα τραβήξει ο φωτογράφος, αν θα είναι ασπρόμαυρες ή έγχρωμες, πότε θα είναι έτοιμο το γαμήλιο άλμπουμ και πόσο θα κοστίσουν όλα αυτά. Όσον αφορά το είδος των φωτογραφιών είναι προτιμότερα τα ελεύθερα στιγμιότυπα κι όχι οι στημένες πόζες. Ζητείστε δηλαδή απο το φωτογράφο να τραβήξει διάφορες στιγμές του γάμου σας. Άλλωστε το αυθόρμητο είναι πάντα πιο όμορφο και με περισσότερο χιούμορ. Όσοι βέβαια το επιθυμούν μπορούν να τραβήξουν και ορισμένες στημένες φωτογραφίες όπως το ζευγάρι με τους γονείς και τ΄ αδέλφια ή με τους κουμπάρους και τους φίλους του. Τέτοιες φωτογραφίες θα ήταν ωραίο να τραβηχτούν έξω απο την εκκλησία, ειδικά αν αυτή διαθέτει έναν όμορφο προαύλιο χώρο. Αν παντρεύεστε σε κάποιο νησί ή σε ένα κτήμα, φανταστείτε τι εξαιρετικές φωτογραφίες θα έχετε με φόντο τη θάλασσα και την καταπράσινη φύση αντίστοιχα. Πάντως νομίζουμε ότι είναι κρίμα μετά το γάμο, το ζευγάρι να κατευθυνθεί προς κάποιο κλειστό στούντιο φωτογράφησης και να τραβήξει εκεί κάποιες στημένες πόζες.

Η βιντεοσκόπηση ωστόσο είναι αυτή που θα αποθανατίσει καλύτερα απο οτιδήποτε άλλο τη στιγμή του γάμου σας. Πρόσωπα, γκριμάτσες, χειρονομίες και γεγονότα θα μονταριστούν και θα δέσουν σε μια ταινία. Ρωτείστε τον κάμεραμαν αν μπορεί να προσθέσει ηχητικά και οπτικά εφέ, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εκπληκτικό.

Ρωτείστε βέβαια και για αεροφωτογραφίες ή αεροβιντεοσκοπήσεις γάμων (εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα), κάτι πολύ πρωτότυπο και πέρα απο τα καθιερωμένα και παραδοσιακά.

Να ξέρετε πάντως ότι τόσο ο φωτογράφος όσο και ο κάμεραμαν πρέπει να διαθέτουν δημιουργικότητα, συναίσθημα, ταχύτητα μα πάνω απ΄ όλα φαντασία για να αποθανατίσουν τις προσωπικές σας στιγμές και να μείνετε ικανοποιημένοι.