Πάρτυ με τις Φίλες

Γάμος στα Χανιά, Η Νύφη

Το πάρτι με τους φίλους για το γαμπρό και με τις φίλες για τη νύφη ή αλλιώς το bachelor και το bachelorette αντίστοιχα, είναι ένα ξενόφερτο έθιμο. Πριν το ζευγάρι ενωθεί με τα δεσμά του γάμου, ο γαμπρός με τους φίλους του και η νύφη με τις φίλες της, ξεχωριστά βέβαια ο καθένας, το γιορτάζουν μέχρι τελικής πτώσεως. Με λίγα λόγια γιορτάζουν τις τελευταίες μέρες της ελευθερίας τους με στενούς και καλούς φίλους, πολλές φορές και με «ακραίο» τρόπο νομίζοντας ότι δε θα έχουν ξανά την ευκαιρία μετά το γάμο να διασκεδάσουν, να βρεθούν με τους φίλους, να πιουν και να φελτράρουν. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι πολλοί γάμοι έχουν διαλυθεί μετά απο τέτοιου είδους πάρτι όταν η νύφη ή ο γαμπρός πληροφορούνται τι ακριβώς συνέβη ή έκανε ο καλός της / καλή του κατά τη διάρκεια τέτοιων συνευρέσεων.

Το πάρτι με τις φίλες οργανώνεται 1 ή 2 εβδομάδες πριν το γάμο. Την οργάνωση του αναλαμβάνουν συνήθως οι φίλες της νύφης ή η κουμπάρα, φροντίζοντας όλες τις λεπτομέρειες για μια αξέχαστη και συναρπαστική βραδιά που θα αποτελείται αποκλειστικά και μόνο απο γυναίκες. Πολλές φορές βέβαια οργανώνεται και απο την ίδια τη νύφη.

Τι γίνεται όμως κατά τη διάρκεια ενός bachelorette πάρτι; Συνήθως η νύφη με τις φίλες της κλείνουν τραπέζι σε κάποιο μαγαζί με ελληνική ή ξένη μουσική, ανοίγουν ένα μπουκάλι (πολλές φορές και δυο , τρία ή και παραπάνω), χαλαρώνουν, χορεύουν, απολαμβάνουν το ποτό τους, κουτσομπολεύουν και πειράζονται με τους παρευρισκόμενους. Άλλες φορές πάλι η συνεστίαση γίνεται σε κάποιο σπίτι. Άφθονο φαγητό και αλκοόλ δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα και ευφορία και η βραδιά μπορεί να κλείσει με ένα ζωντανό show, ανδρικό στριπτίζ δηλαδή αποκλειστικά και μόνο για χάρη της νύφης (υπάρχουν αρκετά γραφεία στα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε για τέτοιου είδους shows).

Νομίζουμε όμως ότι ένα bachelorette πάρτι δεν είναι κατ’ ανάγκη συνώνυμο μιας βραδινής ξεφάντωσης, άφθονου ποτού και ανδρικού στριπτίζ. Υπάρχουν κι άλλες επιλογές που θα βοηθήσουν τη νύφη να χαλαρώσει πραγματικά μετά απο τόσο άγχος και τρέξιμο για τις ετοιμασίες του γάμου και να απολαύσει ωραίες στιγμές με τις φίλες της. Οργανώστε για παράδειγμα μια διήμερη ή τριήμερη εκδρομή σ΄ ένα νησί αν πρόκειται για καλοκαίρι ή σ΄ ένα ορεινό χωριό με χιονοδρομικό κέντρο αν πρόκειται για χειμώνα. Σ΄ ένα γραφικό νησάκι (δεν έχετε πρόβλημα επιλογής εδώ, η Ελλάδα είναι γεμάτη απο νησιά, κοσμοπολίτικα ή πιο ήσυχα) θα ευχαριστηθείτε τις μαγευτικές παραλίες, τη θάλασσα, τους περιπάτους και τις βραδινές εξόδους και θα επιστρέψετε πολύ πιο δροσερή και ανανεωμένη με ένα εξωτικό μαύρισμα που θα ταιριάζει τέλεια με το νυφικό σας. Αν παντρεύεστε χειμώνα διαλέξτε ένα χιονισμένο χωριουδάκι (Πήλιο ή Αράχοβα παραδείγματος χάρη), κάντε σκι και πεζοπορίες και δοκιμάστε απολαυστικές γεύσεις απο φαγητά και γλυκά (προσοχή όμως μην το παρακάνετε, προσέξτε τη δίαιτα σας.)
Αν είστε φαν της φύσης και του εναλλακτικού τουρισμού οργανώστε ένα διήμερο εξόρμησης στην άγρια φύση. Περπατείστε ιδιαίτερα μονοπάτια, κάντε ράφτιγκ και κάμπινγκ, αναρριχηθείτε σε βουνά και εξερευνείστε ιδιαίτερου φυσικού κάλους φαράγγια. Προσέξτε όμως κι εδώ μην έχετε κάποιο ατύχημα, μη σπάσετε δηλαδή κανένα πόδι ή χέρι, πως θα παραστείτε στο γάμο σας μετά;

Αν δε θέλετε βέβαια να πάρετε τα βουνά και τις θάλασσες έχουμε να σας προτείνουμε και κάτι πιο ήσυχο και cool: πάρτε τις φίλες σας και πηγαίνετε για Spa ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Εκεί όλοι θα δουλέψουν για την εξωτερική σας εμφάνιση. Περιποιήσεις προσώπου και σώματος, μακιγιάζ, κομμωτήρια, μασάζ, σάουνα, φυσιοθεραπείες, θαλασσοθεραπείες, σοκολατοθεραπείες και αμμόλουτρα θα σας χαλαρώσουν και θα σας ανανεώσουν με αποτέλεσμα τη μέρα του γάμου σας να είσαστε πανέμορφη και φρέσκια.

Το bachelorette πάρτι νομίζουμε ότι είναι λάθος να ονομάζεται πάρτι εργενισσών όπως λέγεται πολλές φορές. Και αυτό γιατί οι φίλες της νύφης που θα παραστούν δεν είναι κατ’ ανάγκη όλες ελεύθερες, ενδέχεται να είναι και πολλές απ’ αυτές ήδη παντρεμένες. Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι πιο σωστό να ονομάζεται «πάρτι με φίλες».

Επίσης μην ξεχνάτε ότι ο γάμος είναι η αρχή μιας νέας ζωής με τον αγαπημένο σας κι όχι η αρχή ενός συντηρητικού και γεμάτου περιορισμούς βίου. Μην παρεκτραπείτε λοιπόν κατά τη διάρκεια του bachelorette πάρτι σας μόνο και μόνο επειδή νομίζετε ότι μετά το γάμο θα χάσετε την ελευθερία σας. Αν το πιστεύετε αυτό τότε μάλλον δε χρειάζεται να παντρευτείτε.