Τα Παπούτσια

Γάμος στα Χανιά, Η Νύφη

Τα παπούτσια παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξωτερική εμφάνιση της νύφης. Πρέπει να ταιριάζουν με το στιλ, το ύφασμα και το μήκος του νυφικού, με τα αξεσουάρ, το ύψος της νύφης αλλά και του γαμπρού και τέλος με το γενικότερο ύφος του γάμου.

Όσες από εσάς πρόκειται να παντρευτείτε πρέπει να ξέρετε ότι η συγκεκριμένη μέρα, εκτός απο μέρα χαράς και συγκίνησης είναι και μέρα έντονης κούρασης. Θα στέκεστε όρθια κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, αρκετές ώρες ορθοστασίας επίσης για να χαιρετίσετε τους καλεσμένους σας, στη δεξίωση θα μετακινείστε απο τραπέζι σε τραπέζι για να μιλήσετε με τους παρευρισκόμενους και βέβαια μην ξεχνάτε ότι πρέπει και να χορέψετε. Είναι φανερό λοιπόν ότι χρειάζεστε ένα ζευγάρι άνετα και μαλακά παπούτσια που θα σας βοηθήσουν να αντεπεξέλθετε στην κούραση που σας περιμένει. Δεν είναι άλλωστε ωραίο να υποφέρετε όλο το βράδυ, να μην μπορείτε να σηκωθείτε απο το τραπέζι σας και στο τέλος βέβαια να χάσετε την καλή διάθεση σας. Για αυτό το λόγο αφιερώστε χρόνο για να βρείτε τα ιδανικά παπούτσια. Μην επιλέξετε ένα ζευγάρι που θα είναι πολύ όμορφα και εντυπωσιακά, όχι όμως βολικά. Τα άνετα και ταυτόχρονα κομψά παπούτσια σίγουρα είναι πιο ακριβά. Μην τσιγκουνευτείτε τα χρήματα, άλλωστε πάνω απο 200 ευρώ αποκλείεται να διαθέσετε.

Τα στιλ νυφικών παπουτσιών που μπορείτε να διαλέξετε είναι τα εξής: η λευκή κλασική γόβα με ψηλό ή μέτριο τακούνι η οποία θεωρείτε το επίσημο νυφικό παπούτσι και ταιριάζει με όλα τα στιλ νυφικών, η γόβα με λουράκι, η γόβα που είναι ανοικτή μπροστά και κλειστή πίσω, τα mule που είναι κλειστά εμπρός και ανοικτά πίσω, τα πέδιλα και τα flat, παπούτσια με χαμηλό δηλαδή τακουνάκι. Όσον αφορά τα χρώματα των παπουτσιών, εκτός απο το άσπρο υπάρχουν και οι ασημί, χρυσές, μπεζ και εκρού αποχρώσεις που μπορούν να ταιριάξουν με το νυφικό και τα αξεσουάρ σας. Για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση μπορείτε να επιλέξετε παπούτσια στολισμένα με στρας, ημιπολύτιμους λίθους, κρύσταλλα, πέρλες, φιόγκους και λουλούδια.

Το πέδιλο έχει την τιμητική του ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Μην ξεχνάτε όμως ότι μπορεί να φορεθεί εξίσου και το χειμώνα με διαφανείς ή δικτυωτές κάλτσες (με ανοικτό παπούτσι δε φοράμε ποτέ καλσόν). Το συγκεκριμένο παπούτσι κολακεύει περισσότερο το πόδι και δίνει μια αίσθηση άνεσης και ελευθερίας. Φροντίστε όμως να έχετε περιποιηθεί ιδιαιτέρως τα δάκτυλα και κυρίως τα νύχια σας τα οποία επιβάλλεται να είναι πολύ καλά λιμαρισμένα και ωραιοβαμμένα.

Μην αμελήσετε τη συγκεκριμένη μέρα να έχετε μαζί σας δύο ζευγάρια παπούτσια. Ένα πιο επίσημο για την τελετή και ένα πιο απλό και άνετο για τη δεξίωση όπως μια γόβα ή πέδιλο με χαμηλό τακουνάκι που θα σας επιτρέπει να μετακινείστε και να χορεύετε ξεκούραστα.

Πριν καταλήξετε στα παπούτσια που θα φορέσετε στο γάμο σας πρέπει να τα έχετε φορέσει και περπατήσει αρκετές φορές στο σπίτι σας για να πάρουν τη φόρμα του ποδιού σας. Εννοείτε ότι θα τα έχετε μαζί σας και στις πρόβες του νυφικού.

Πάντως σ’ ένα νυφικό ογκώδες και φορτωμένο με πολλά στολίδια ταιριάζει περισσότερο ένα απλό ζευγάρι παπούτσια ενώ αντίθετα, ένα πιο λιτό νυφικό πηγαίνει με πιο εντυπωσιακά παπούτσια που θα προκαλέσουν αίσθηση.

Αν είστε αρκετά ψηλή μη φορέσετε κάποιο παπούτσι με αρκετούς πόντους τακούνι γιατί θα φαίνεστε λίγο άχαρη. Λάβετε υπόψη σας και το ύψος του συντρόφου σας. Αν είναι πιο κοντός απο εσάς ή τουλάχιστον στο ίδιο ύψος, με πολύ ψηλά παπούτσια θα του ρίχνετε αρκετά κεφάλια και ίσως τον φέρετε σε δύσκολη θέση.